ANKARA / YENİMAHALLE - Şehit Cengiz Polat Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Şehit Cengiz Polat Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinin hazırladığı Okul Dergisi yayında. Dergimizin linki aşağıdadır. Ayrıca Web sitemizin üst kısmında yer alan Okul Dergisi bölümünü tıklayarak dergiye ulaşabilirsiniz.

Mrt

Ramazan Ayı'nı okulumuzda çeşitli etkinliklerle karşılandı. Ramazan davulcusu olan öğrencimiz sınıflarda Ramazan geleneklerini yaşattı. Ayrıca bir gün öncesinden sınıflarda ramazan şerbeti dağıtıldı. Panolar da okulumuzun manevi ortamını destekledi. Ve mukabele okulumuzda öğle arası başlatıldı.

Mrt

Türkiye'de ve Dünya'da gelişen teknolojilnin hızına yetişmek çok zor. Biz en son gerçekleşen güncel, bilimsel ve teknolojik olayları takip ettik ve öğrencilerimizin de güncel teknolojiden haberdar olması için panomuzda sergiledik.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün KTS kapsamında düzenlediği Genç Fikirler Projesini tamamladık. 11 farklı sunumla Öğrencilerimiz sahnedeydi.Teknolojik ürünler, Deprem, Dünya'nın 7 harikası gibi çeşitli konulara yer veren öğrencilerimiz sunumlarıyla kendilerinin ve arkadaşlarının kişisel gelişimine katkı sağladılar. Organizatörlüğünü İngilizce Öğretmenimiz Murat MALO'nun üstlendiği bu çalışma büyük özveri gerektiriyor. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mrt

Okulumuzda İHO Genç Nida Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. Kaybedeni olmayan bu yarışmada bütün öğrencilerimiz Kuran-ı Kerim i güzel okumak için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Her birini tek tek tebrik ediyoruz. Şehit Cengiz Polat Anadolu İmam Hatip Lisesi Olarak bizler misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlama gayretindeydik.

Mrt

Şehit Cengiz Polat Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 8.sınıf öğrencilerimize ve diğer sınıflara deneme sınavları yapıyoruz. Karnelerini velilerle paylaşıp öğrencilerimizin başarılarını birlikte kahvaltı yaparak kutluyoruz.

Mrt

Okul olarak Rehber Öğretmenlerimizle birlikte sekizinci sınıf öğrencilerimize LGS tercihlerine yönelik okul gezileri yapıyoruz. Hedef LGS kapsamında öğrencilerimiz bu hafta Tevfik ileri Anadolu imam Hatip Lisesi ve Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti.

Hentbol okul takımımıza il müsabakalarına başlamıştır.

Ara

Şehit Cengiz Polat Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Konya'ya gitti. Öncelikle Konya Bilim Merkezini gezdiler. Merkezde sergilenen ürün ve cihazları tek tek inceleyen öğrencilerimiz öğrenerek eğlenceli vakit geçirdiler. Ardından Şemsi Tebrizi Hazretlerinin ve Mevlana Hazretlerinin türbesini ve Mevlana Müzesini ziyaret ederek üstadın ve aile efradının ruhlarına Fatihalar armağan etti. Akşam da sema gösterisini izleyerek geziyi nihayete erdirdiler.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün oluşturduğu proje kapsamında her öğlen öğrencilerimizle vakti kuşanıyor, öğle namazlarımızı birlikte kılıyoruz.

Namaza olan teveccühü artırmak amacıya oluşturulan bu proje öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi görüyor. Öğrencilerimiz artık namaza koşarak geliyorlar. Bu gruba dahil olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Rabbim kabul etsin ve daim eylesin.

Kas

10 Kasım 2022'de okulumuz 5-a 5-f 5-g sınıfları ile Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne gezi düzenlendi. 5. sınıf sosyal bilgiler dersi kazanımı kapsamında ilk çağ Anadolu ve Mezopotamya medeniyetleri konusunu pekiştirmek amacıyla yaptığımız gezide okulumuz sosyal bilgiler öğretmeni Cihan Önder, Türkçe öğretmeni Ezgi İğde, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Kübra Ulukavak öğrencilere rehberlik ettiler.

Kas

Rehber öğretmenlerimiz tarafından 8. Sınıf öğrencilerimize sinavda başarılı olma yollari konulu sunum yapıldı.

Ekm

Okulumuz Rehber Öğretmeni Zeynep Liman Çelik tüm 8 . Sınıf öğrencilerimize LGS semineri gerçekleştirdi. Öğrencilerin LGS bilincini artırmak için hazırlanan bu seminere öğrenciler büyük ilgi gösterdiler.

Ekm

Okulumuzda rehber öğretmenlerimiz Hatice Uzun ve Zeynep Liman Çelik tarafından açılan yaratıcı drama kursu bütün eğlencesiyle devam ediyor..

Haz

Okulumuz 5/B ,6/B,6/C,6/D ve 6/E şubesi öğrencileri Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Neslihan DOĞU ile birlikte  Sivil Toplum Örgütleri konusunu işlerken Sivil Toplum Örgütlerinden biri olan Kızılay'a Kıyafet  yardım kampanyası başlattılar.Toplanan kıyafetler öğretmenimiz tarafından Yenimahalle ilçesindeki Kızılay'a ulaştırılarak yetkililerle kısa bir röportaj gerçekleştirildi.